
Bekijk hier onze soorten koelcellen
Koelcellen met standaard afmetingen en altijd een split-koelinstallatie installeren wij met volledige garantie. ............
Maatwerk koelcellen maken we passend in de ruimte die u daarvoor beschikbaar hebt en installeren we compleet met een split-koelinstallatie.
Koelcellen met afmetingen waarin u lekker wat pallets kwijt kunt of een stelletje bomen wenst koel te houden, dus lekker groot.
Snelkoelcellen of chillers waarin u uw 'warme' produkt zeer snel naar de gewenste koeltemperatuur wilt terugkoelen.
Een complete koelinstallatie installeren op uw zelfgebouwde koelcel of in uw huidige koelcel omdat deze defect is.
Een koelvriescombinatie is een koel en vriescel inéén, dus één cel met een tussenwand wat mooi is en handig. ...............
Diepkoelcellen zijn licht vriezende koelcellen waarin u uw produkten bewaard bij -1° of -2° C. en daardoor dan langer 'vers' blijven.
Perfect passend rekwerk van Tonon of Fermod die bestaan uit aluminium staanders en liggers met daarin kunststof plateau's
Koelcel koopadvies
Niet helemaal duidelijk waar u naar opzoek bent? Geen probleem. Lees hieronder onze adviespunten en ontdek zo meer waar u naar opzoek bent.
Onze koelcel wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing profielen in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor de meeste koelcellen 80mm. dik. Dikkere wanden zijn natuurlijk ook mogelijk maar wij adviseren de dikkere wanden voor een koelcel niet vaak, omdat het prijsverschil te groot is om via energievoordeel terug te verdienen.
Bepaal de plek waar u een koelcel wilt laten plaatsen en denk dan vooral aan de vloer, want deze moet redelijk waterpasvlak zijn en het best uit één betonnen plaat, zodat uw cel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak boven de cel moet waterdicht zijn, maar het mag verder een open ruimte zijn. Wanneer de cel binnen staat moet er om de cel 3 a 4 cm. ruimte vrij blijven zodat er geen condens op de celwanden komt en daarmee uw muren nat worden.
Bij de aanschaf van een koelcel kunt u kiezen uit een cel MET of ZONDER geïsoleerde vloer of zonder geïsoleerde vloer.
Wanneer een koelcel met geïsoleerde vloer wordt gekozen, moet u altijd een drempel/vloer opstappen en kunt u geen emmer water door uw cel gooien om eens lekker te kunnen boenen, want een geïsoleerde vloer blijft nooit waterdicht. Wij adviseren om een koelcel zonder vloer te laten plaatsen, zodat u gemakkelijk in en uit uw koelcel loopt en gemakkelijk met een rolcontainer of karretje de cel in en uit rijdt. Ook het schoonmaken is dan heel veel gemakkelijker. Een betonnen vloer met tegels of kunststof bedekking isoleert prima.
De koelmotor geeft naar gelang de inhoud van de koelcel meer of minder warmte af, tenslotte moet alle warmte die hoger is dan de ingestelde temperatuur de cel uit. Wanneer de warmte bij de koelmotor blijft hangen wordt het daar steeds warmer en kan de koelmotor/condensor de warmte uit de koelcel niet goed kwijt en zal uiteindelijk de temperatuur in de cel niet op peil blijven, dus een goede afvoer van de warme lucht bij de koelmotor is van essentieel belang, en niet in het minst wat betreft het energieverbruik.
Wanneer U ons alle punten van belang, zoals gewenste afmetingen, plek van de koelmotor, of u veel 'warm' produkt inbrengt en hoe grote deur u wenst van u weten, maken wij graag een complete offerte voor u met daarin alle relevante informatie van de koelcel, zodat u een goede beslissing kunt nemen.
Een koelcel kunt u vanaf 60 cm. diepte en breedte per 15 cm. breder of dieper krijgen. De hoogte kan vanaf 120 cm. per 5 cm. hoger bestelt worden, dus bijna alles is mogelijk.
Geef op wat u ongeveer wenst en wij offreren de dichtstbijzijnde afmetingen.
Tja, de meest ideale afmetingen zijn natuurlijk voor een ieder verschillend, maar in een koelcel wenst u logischerwijs links en rechts tegen de wand uw produkten te plaatsen. Wanneer U daar rekwerk voor gebruikt ligt het aan de diepte van dat rekwerk, maar stel dat u een rekwerk van 45 cm. diep wenst te plaatsen, dan bent u dus totaal al 90 cm. ruimte kwijt, dan moet u daar nog tussendoor kunnen lopen en is een binnenmaat van 180 cm. breed natuurlijk prachtig, dan hebt u 90 cm. breedte om te lopen. Breder hoeft dan dus niet want u gaat natuurlijk geen produkten voor uw rekwerk plaatsen toch? De diepte van de cel moet u natuurlijk zelf bepalen, want hoeveel produkt wenst u op dat rekwerk te plaatsen, dus hoe lang moet dat rekwerk dan zijn en dus hoe diep moet de koelcel dan worden?
Wij hopen dat U met bovenstaande geholpen bent.
Rekwerken zijn er van 37,5, 45, 52,5 en 60 cm. diep.
Een punt van belang is de deur keuze. U kunt kiezen uit een draaideur in verschillende breedte en hoogte maten en dezen rechtsom of linksom laten draaien. Een schuifdeur in allerlei afmetingen en wel of niet elektrisch aangedreven of een overhead deur is natuurlijk ook mogelijk. En dan is er ook nog de mogelijkheid om meer dan één deur in uw koelcel te laten plaatsen.
Het kan verstandig zijn om in de deuropening van uw koelcel een doorzichtig flappengordijn te laten plaatsen. Daardoor blijft de koude lucht zo veel mogelijk in de koelcel en blijft de warme vochtige lucht zo veel mogelijk buiten de koelcel.
Wij geven op alle door ons geinstalleerde koelcellen 12 maanden volledige garantie. Dat houdt in dat wanneer de cel niet meer doet wat hij wel zou moeten doen, u 12 maanden lang geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen onderdelen betaalt, dus 12 maanden geen kosten.
Dit is bij de meeste leveranciers van deze apparatuur niet zo. Er wordt meestal wel 12 of 24 maanden garantie gegeven, maar dat is uitsluitend op onderdelen en niet op de andere kosten.
Wij gebruiken altijd goedgekeurde koelmiddellen en altijd de meest nieuwe.
Op dit moment maken we gebruik van R449A voor de koelinstallatie van een koelcel.
Wanneer bovenstaande koelmiddelen gebruikt worden krijgt u geen last met de milieudienst van uw gemeente en hoeft u bij de kleinere koelinstallaties niet jaarlijks een dure controle uit te laten voeren.