koelcel-16

Wij helpen u met uw ideale koelcel

Koelcellen van absoluut de hoogste kwaliteit, geïnstalleerd tegen een scherpe prijs en natuurlijk met volledige garantie.

 • Ontwerp zonder titel (14)

  Stekkerklare koelcellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (16)

  Maatwerk koelcellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (11)

  Grote koelcellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (18)

  Snelkoelcellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (19)

  Koelinstallatie vervangen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (15)

  Vries koel combinatie

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (12)

  Diepkoelcellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (20)

  HACCP rekwerk

  Bekijk nu

Koelcel koopadvies

Niet helemaal duidelijk waar u naar opzoek bent? Geen probleem. Lees hieronder onze adviespunten en ontdek zo meer waar u naar opzoek bent.

Onze koelcel wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing profielen in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor de meeste koelcellen 100mm. Dikke wanden zijn natuurlijk ook mogelijk maar wij adviseren de dikkere wanden niet vaak, omdat het prijsverschil te groot is om via energievoordeel terug te verdienen.

Bepaal de plek waar u een koelcel wilt laten plaatsen en denk dan vooral aan de vloer, want deze moet redelijk waterpasvlak zijn en het best uit één betonnen plaat, zodat uw cel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak boven de cel moet waterdicht zijn, maar de wanden mogen eventueel ontbreken.

Bij de aanschaf van een koelcel kunt u kiezen uit een cel met geïsoleerde vloer of zonder geïsoleerde vloer. Wanneer een koelcel met geïsoleerde vloer wordt gekozen, moet u altijd een drempel/vloer op. Wij adviseren om een koelcel zonder vloer te laten plaatsen, zodat u gemakkelijk in en uit uw koelcel kan lopen en eventueel rijden.

De koelmotor geeft naar gelang de inhoud van de koelcel meer of minder warmte af, tenslotte moet alle warmte die meer is dan de ingestelde temperatuur de cel uit. Wanneer de warmte bij de koelmotor blijft hangen wordt het daar steeds warmer en kan de koelmotor (condensor) de warmte uit de koelcel niet meer goed kwijt en zal de temperatuur in de cel niet op peil blijven, dus een goede afvoer van de warme lucht bij de koelmotor is van essentieel belang, vooral ook wat betreft energieverbruik.

Wanneer wij alle punten van belang van u weten, maken wij een uitgebreide offerte voor u met daarin alle relevante informatie van de koelcel, zodat u een goede beslissing kunt nemen.

De door ons gebruikte koelcel wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing profielen in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld.

Wat betreft de (inwendige) afmetingen bouwen we de cellen op met geïsoleerde panelen die vanaf een minimale breedte van 90 cm. standaard per 15 cm. breder worden en zo ook met de diepte maat. De inwendige hoogtemaat is standaard 210 cm., maar kan zelfs vanaf 180 cm. en wordt standaard telkens 30 cm. hoger, dus 240 cm. of 270 cm., maar per 5 cm. hoger of lager is ook mogelijk.

Een punt van belang is de deur keuze. U kunt kiezen uit draaideuren in verschillende breedte en hoogte maten en dezen rechtsom of linksom laten draaien. Een schuifdeur in allerlei afmetingen en wel of niet elektrisch aangedreven of een overhead deur is natuurlijk ook mogelijk. En dan is er ook nog de mogelijkheid om meer dan één deur in uw koelcel te laten plaatsen.
Het kan verstandig zijn om in de deuropening van uw koelcel een doorzichtig flappengordijn te laten plaatsen. Daardoor blijft de koude lucht zo veel mogelijk in de koelcel en blijft de warme vochtige lucht zo veel mogelijk buiten de koelcel.

Wij geven op al onze geleverde koelcellen 12 maanden volledige garantie. Dat houdt in dat u 12 maanden lang geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen onderdelen betaalt, dus 12 maanden geen kosten.

Wij gebruiken altijd goedgekeurde koelmiddellen en bij voorkeur de meest nieuwe.
Op dit moment maken we gebruik van R 449A voor de koelmotor van koelcellen.
Wanneer bovenstaande koelmiddelen gebruikt worden krijgt u geen last met de milieudienst van uw gemeente en hoeft u bij de kleinere koelinstallaties niet jaarlijks een dure controle uit te laten voeren.