shutterstock_609094430

Vriescel kopen? Wij helpen u uw ideale vriescel te vinden.

Vriescellen van absoluut de hoogste kwaliteit, energie zuinig, geïnstalleerd tegen een scherpe prijs en natuurlijk met volledige garantie.

Bekijk hier onze soorten vriescellen

 • Ontwerp zonder titel (14)

  Stekkerklare vriescellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (16)

  Maatwerk vriescellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (11)

  Grote vriescellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (18)

  Snelvriescellen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (19)

  Vriesinstallatie vervangen

  Bekijk nu

 • Ontwerp zonder titel (15)

  Vries of koel combinatie

  Bekijk nu

Vriescel koopadvies

Niet helemaal duidelijk waar u naar opzoek bent? Geen probleem. Lees hieronder onze adviespunten en ontdek zo waar u naar opzoek bent.

Onze vriescelwanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing profielen in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze wanden zijn voor de meeste vriescellen 80 mm. dik. Dikkere wanden zijn natuurlijk ook mogelijk maar wij adviseren de dikkere wanden niet vaak voor de wat kleiner vriescellen, omdat het prijsverschil te groot is om via energievoordeel terug te verdienen. Voor de grote vriescellen zijn 12 cm. dikke wandpanelen erg verstandig en energiezuinig.

Bepaal de plek waar u een vriescel wilt laten plaatsen en denk dan vooral aan de vloer, want deze moet redelijk waterpasvlak zijn en het best uit één betonnen plaat, zodat uw cel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak boven de cel moet water- en sneeuwdicht zijn, maar de wanden van uw ruimte mogen ontbreken.

Er moet altijd een drempel opgestapt worden om in een vriescel te komen, omdat deze altijd op een geïsoleerde vloer moet worden geplaatst. Als de vriescel op dezelfde verdieping als de rest van het gebouw moet komen, moet de betonvloer waarop de vriescel geplaatst wordt minimaal 11,5 cm lager zijn dan de rest van de vloer. Om ventilatie onder de vriescelvloer te creëren, plaatsen we vriescellen altijd op kokers van 4 cm hoog. Dit is belangrijk omdat het anders erg vochtig kan worden tussen de vriescelvloer en de betonvloer, wat leidt tot vuiligheid en op lange termijn kan zelfs leiden tot de vriescelvloer vastvriezen aan de betonvloer, wat schade kan veroorzaken.

De plaats waar de vriesmotor geplaatst wordt is belangrijk, omdat deze gelang de inhoud van de vriescel meer of mindere hoeveelheid warmte afgeeft. Als de warmte bij de vriesmotor blijft hangen, kan de condensor de warmte uit de vriescel niet meer goed en gemakkelijk afvoeren en gebruikt u steeds meer energie en zal uiteindelijk de temperatuur in de cel niet op peil blijven. Een goede afvoer van de warme lucht bij de vriesmotor is daarom essentieel. De vriesmotor kan op of naast de vriescel, maar ook in een andere ruimte of zelfs buiten op het dak of aan de muur geplaatst worden. Er kan tot 25 meter afstand tussen de vriesmotor en de vriescel zijn als het horizontaal is en 15 meter als het verticaal is. Hoewel grotere afstanden mogelijk zijn, zullen dit forse extra kosten en meer energieverbruik met zich meebrengen, omdat de koperen leidingen groter moeten zijn en er meer koelmiddel gebruikt en rondgepompt moet worden. Als de vriesmotor buiten geplaatst wordt, is het belangrijk om rekening te houden met geluidsoverlast voor eventuele buren. Er zijn "stille" vriesmotoren beschikbaar, maar deze maken toch nog enig geluid en dat geluid kan vooral 's nachts minder goed verdragen worden. Een "stille" vriesmotor maakt nog steeds minimaal 32 dB geluid op 10 meter afstand, terwijl een niet-"stille" koelmotor altijd 10 dB meer geluid maakt. Maar wij kunnen u indien nodig adviseren met een nog betere omkasting tegen geluid. 

 

Wanneer wij alle punten van belang van u weten, maken wij een offerte voor u met daarin alle relevante informatie van de vriescel, zodat u een goede beslissing kunt nemen. Hebt u toch nog vragen, dan beantwoorden wij die altijd graag, want u moet tevreden zijn met uw nieuwe vriescel..

De door ons gebruikte vriescel wanden bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen die met groef-messing profielen die perfect in elkaar passen en met inwendige haken aan elkaar worden gekoppeld. Deze panelen zijn per 15 cm. breder of smaller te kiezen en per 5 cm. hoger of lager, dus voor iedere ruimte is er een passende cel te maken. Wel moet er tussen de cel en uw wanden ca. 4 cm. ruimte open blijven i.v.m. met condensvorming en dus bij kleinere tussenruimte kans op schimmelende muren. 

Het is belangrijk om de meest efficiënte afmetingen te kiezen voor uw vriescel, omdat het niet efficiënt is om te veel loopruimte of niet-gebruikte hoogte te hebben, aangezien dit energie kost en energie duur is. Afmetingen zullen per situatie verschillen. Als u bijvoorbeeld pallets in de vriescel gebruikt, moet deze minimaal 3,9 meter breed zijn, met ruimte voor 2 pallets en een looppad van 1,5 meter breed om ze te kunnen verrijden met een palletwagen. De lengte hangt af van het aantal pallets dat u in de vriescel wilt plaatsen; voor 10 pallets moet de vriescel minimaal 4,2 meter diep zijn. Als u een rek aan de zijkanten van de vriescel wilt plaatsen, is een vriescel van inwendig 1,8 meter breed in de meeste gevallen voldoende. Het rek is meestal niet dieper dan 50 cm aan de zijkanten, dus dan blijft er nog een gangpad van 80 cm breedte over, wat net zo breed is als de deuropening, wat volgens ons prima is. De dieptemaat kan naar behoefte ingevuld worden en kan bijvoorbeeld 3, 4 of zelfs 6 meter zijn.

De deur van uw vriescel is een belangrijke overweging, omdat u de deur gemakkelijk moet kunnen openen en sluiten om snel iets te kunnen pakken. U kunt kiezen uit draaideuren in verschillende breedtematen of een schuifdeur, wel of niet elektrisch aangedreven. Er zijn veel afmetingen beschikbaar, waaronder een standaard draaideur van 80 of 90 cm breed en 200 cm hoog, wat de goedkoopste optie is. Het is ook mogelijk om meerdere deuren in de vriescel te kiezen of een dubbele draaideur voor het inbrengen van extra brede items. Het is aan te raden om in de deuropening van de vriescel een doorzichtig flappengordijn te plaatsen, zodat de koude lucht zo veel mogelijk in de vriescel blijft en de warme, vochtige lucht zo veel mogelijk buiten de vriescel blijft. Dit zorgt ervoor dat er minder snel vocht/ijs kan ophopen in de verdamper in de vriescel, wat kan leiden tot minder efficiënt vriezen.

Wij geven op al onze geleverde vriescellen12 maanden volledige garantie. Dat houdt in dat u 12 maanden lang geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen onderdelen betaalt, dus 12 maanden geen kosten. Dat is bij veel concullega's wel anders, zij geven dan 12 0f 24 maanden garantie op alleen onderdelen, maar die zijn lang niet het duurste bij een reparatie.

Wij gebruiken altijd goedgekeurde koelmiddelen en proberen daarbij zo vaak mogelijk de nieuwste versies te gebruiken. Op het moment maken we gebruik van R452A als koelmiddel voor de koelmotor van vriescellen. Als deze koelmiddelen worden gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen met de milieudienst van uw gemeente en hoeft u bij kleinere koelinstallaties niet jaarlijks een dure controle uit te laten voeren.